Arbeidsmatige activiteiten

AMA WSE en AMA WVG (vroeger gekend als Arbeidszorg)

ArbeidsMatige Activiteiten, of afgekort AMA WSE en AMA WVG, is een methodiek (Arbeidszorg) voor personen die graag willen werken of arbeidsmatig actief willen zijn. En voor wie betaalde arbeid niet, nog niet of niet meer mogelijk is omwille van diverse kwetsbaarheden en/of problemen.

Dit is een vrijwillige, onbezoldigde activiteit.

Ons arbeidszorgcentrum bestaat sinds 1999.
We hebben dus jarenlange expertise op vlak van het organiseren van arbeidsmatige activiteiten.

Hoe organiseren wij arbeidsmatige activiteiten?

Sowepo integreert dit aanbod in haar maatwerkbedrijf. Een voordeel hiervan is dat we arbeidsmatige activiteiten kunnen aanbieden in alle afdelingen mét aangepaste begeleiding.

Op deze manier streven we naar het meest passende takenpakket met aandacht voor kwetsbaarheden en/of beperkingen. Talenten kunnen ontdekt of herontdekt worden. Alles wordt aangeleerd op maat, voorkennis is niet nodig.

We voorzien (psychosociale) begeleiding op en naast de werkvloer. Daarbij werkt Sowepo nauw samen met diverse partners en begeleidende diensten zodat er steeds een haalbaar traject met persoonlijke doelstellingen kan worden uitgestippeld.

Arbeidsmatige activiteiten in de praktijk?

De medewerkers blijven hun huidige uitkering behouden. Sowepo werkt met een overeenkomst in plaats van een arbeidscontract.

 

Wil je meer informatie over ons aanbod aan arbeidsmatige activiteiten of een vrijblijvende rondleiding?

Neem contact met ons op