Vita

Sowepo en Vita

Activeringstrajecten

Sowepo biedt tewerkstellingskansen aan door samen te groeien naar werk.

Wat is Vita?

Vita, dat zijn activeringstrajecten via art. 60 tewerkstellingen, diverse soorten stages en arbeidsmatige activiteiten.

Voor wie is Vita?

Voor mensen voor wie een tewerkstelling in maatwerk of op de reguliere arbeidsmarkt (nog) niet haalbaar is of Sowepo beter wil leren kennen door een stage.

Doel van Vita?

Mensen kracht en movitatie geven om te groeienduurzame tewerkstelling genereren, belangrijke instroom voor maatwerk.

Soorten trajecten

1. Art. 60 en stages

Focus bij art. 60 tewerkstellingen en stages ligt op beroepsverkenning. Dit behelst het opdoen van werkervaring en proeven van verschillende semi-industriële activiteiten met het oog op correcte beroepsoriëntering.

2. AMA

Focus van AMA (Arbeidsmatige activiteiten) ligt op begeleiding op maat. Dit omvat het opbouwen van een uurrooster op eigen ritme (min. 12u/week), initiëren van structuur, sociaal contact, psychosociale ondersteuning en zelfontplooiing.

Hoe organiseren wij Vita in Sowepo?

Sowepo integreert dit aanbod in haar maatwerkbedrijf. Een voordeel hiervan is dat we activeringstrajecten kunnen aanbieden in alle afdelingen mét aangepaste begeleiding.

Op deze manier streven we naar het meest passende takenpakket met aandacht voor kwetsbaarheden en/of beperkingen. Talenten kunnen ontdekt of herontdekt worden. Alles wordt aangeleerd op maat, voorkennis is niet nodig.

We voorzien (psychosociale) begeleiding op en naast de werkvloer. Daarbij werkt Sowepo nauw samen met diverse partners en begeleidende diensten zodat er steeds een haalbaar traject met persoonlijke doelstellingen kan worden uitgestippeld.

 

Wil je meer informatie over ons Vita aanbod of een vrijblijvende rondleiding?

Neem contact met ons op