< Terug naar overzicht

Incluse onderneming van 2021

25 oktober 2021

Naast de Q for WSE-award die we eerder dit najaar in ontvangst mochten nemen, mogen we ons, naar ondertussen jaarlijkse gewoonte, wederom kronen tot "Inclusieve onderneming"! 

Argos, de uitreiker van dit certificaat verwoordde dit op hun sociale media zo:

Ook maatwerkbedrijf Sowepo in Poperinge stelde zijn werkvloer reeds verschillende malen open voor stages. Als erkenning voor de inspanningen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaringskansen te geven, mocht SOWEPO een referentiebewijs Inclusief Ondernemen in ontvangst nemen. Personeelsmedewerker Griet Soenen geeft uitleg waarom ook SOWEPO inzet op werkplekleren.

“Wij krijgen regelmatig de vraag om stages op te starten op onze werkvloer, en gaan daar ook graag op in. Werkplekleren biedt namelijk de mogelijkheid aan stagiairs om op een rustige manier kennis te maken met het arbeidsregime, de werkvloer en met de collega’s. Op die manier is er ruimte om - mits de nodige ondersteuning en met vallen en opstaan - te groeien in je job. Wij zien een stage dan ook als een mooi – en voor sommige mensen noodzakelijk - voortraject voor een tewerkstelling binnen SOWEPO.”

Enkele foto's