< Terug naar overzicht

Forena Groep: een bruisende verbinding tussen Sowepo (Poperinge) en ’t Veer (Menen)

06 mei 2021

Forena Groep is uit de startblokken geschoten!

Onder deze vlag vormen 't Veer en Sowepo voortaan een personele unie. 't Veer en Sowepo voegen de daad bij het woord. Na hun intentieverklaring tot vergaande samenwerking in februari vormen ze sinds 4 mei een personele unie onder de vlag Forena. De twee vzw's hebben voortaan gelijklopende statuten, dezelfde leden in de algemene vergadering en dezelfde bestuurders in hun bestuursorganen. Serge Deboever wordt voorzitter, Wim Laporte ondervoorzitter. Operationeel blijven beide maatwerkbedrijven aparte vzw’s die hun eigenheid en identiteit behouden.

Serge vertelt: “Twee sterke organisaties die hun krachten en competenties bundelen en mensen verbinden, zorgt voor twee excellerende maatwerkbedrijven die de uitdagingen van de toekomst nog beter kunnen aangaan.” Wim vervolgt: “Forena (afgeleid van het Zweedse förena), staat voor verenigen, verbinden. Onze kernwoorden zijn: kwaliteit, efficiëntie, klantgericht, zorg voor de medewerker, duurzaamheid en innoverend.”

Er is geen ‘wij-zij’ meer, enkel ‘ons’

Op 1 oktober 2021 wordt Gunther Bamelis de nieuwe overkoepelende directeur. Tot die tijd blijft Walter Bilcke aan het roer van Sowepo. Daarna zal hij van een welverdiend pensioen genieten. Tussen 4 mei en 1 oktober vindt een overgangsperiode plaats waarbij Gunther en Walter samen de nabije toekomst zullen verfijnen en vormgeven. Het accent ligt op samenwerking.
“Belangrijkste is de continuïteit op lange termijn voor beide organisaties verzekeren”
Gunther: “We slaan de handen in elkaar om ons te wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst. Willen we onze opdracht als maatwerkbedrijf kwalitatief blijven invullen, dan hebben we diversiteit nodig in ons werkaanbod ten behoeve van onze maatwerkers. Ook hebben we blijvend nood aan diverse ondersteunende functies. Om hierin een optimaal punt te bereiken, is een bepaalde schaalgrootte belangrijk.”
Walter vult aan: “We hebben nu een sterk team en dit zullen we behouden. Dit team is het fundament voor een diepere samenwerking waarbij we een zo ver mogelijke integratie nastreven. We zullen leren van elkaar en zo stap voor stap vooruitgaan. Naast continu verbeteren binnen elke organisatie, is operationele samenwerking nu al aan de orde. 4 mei is de start van een nieuw verhaal voor Sowepo en ’t Veer. Er is geen ‘wij – zij’ meer, enkel ‘ons’. Samen onder één vlag: Forena.”


Bestuursorgaan

De nieuwe bestuursorganen van beide vzw's zijn identiek en bestaan uit volgende leden:
- Danny Baert
- Marc Bonte
- Heleen Deblaere
- Serge Deboever
- Luc Dombrecht
- Wim Laporte
- Frank Moerman
- Lieve Theys
- Stefaan Vermeersch

Nieuw logo

Bij de nieuwe naam hoort uiteraard een bijhorend nieuw logo. We geven het jullie graag in primeur mee. Het nieuwe logo symboliseert de start van een ambitieuze samenwerking tussen 't Veer en Sowepo. Het betekent ook een nieuwe mijlpaal in hun bestaansgeschiedenis. Een mijlpaal die zich richt naar de toekomst met respect voor de eigenheid van beide organisaties.

In ons logo springt meteen de uitgesproken en veelkleurige 'O' in het oog. Het symboliseert een cirkel met schakels die ons verbindt, onze eigenheid verenigt en een thuis biedt aan 't Veer en Sowepo. De veelkleurige 'O' zet ook ons inclusief ondernemerschap in de verf. Het geeft de diversiteit onder onze medewerkers weer en de vele tewerkstellingsvormen binnen 't Veer en Sowepo.

Last but not least, de regenboogkleuren symboliseren ook onze openheid. Onze openheid om voor elke persoon of organisatie die onze waarden en missie onderschrijven, een warme thuis te vormen.

Naast de veelkleurige 'O' valt ook de letter 'E' op. De 'E' symboliseert een ladder met tredes die stap voor stap naar volwaardige participatie aan de arbeidsmarkt leiden

Enkele foto's